DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Færøerne

2006 aug 1


Besøg


på Suderø, Færøerne

 

Så oprendt dagen endelig hvor webmaster m/ frue drog til Færøerne. Det var en rejse vi havde planlagt længe.
Med vinterfrakken over armen og hue og vanter i kufferten forlod vi Danmark, hvor der var 26 graders varme.
Det blev en turbulent indflyvning til lufthavnen i Vagur i tåge. Da vi ankom til Thorshavn begyndte det at regne, så vi fik straks brug for vores varme tøj, da her kun var omkring 13 grader. 
Den færøske natur er storslået og livet har i gamle dage har været barsk.
Færøerne er fårene og fuglenes land, for ligegyldigt hvor du drejer hovedet hen er der får og fugle. Ved byen Hov oplevede vi fåreklipning og mange af bygdens indbyggere deltog.


Vi var på tur til et fuglefjeld, hvor vi havde en guide med. Her så vi rovmåger, Kjove og Storkjove. Vi fandt fugleunger (Kjove), som guiden ringmærkede, det var en stor oplevelse at stå med en nyudklækket, dunet og blød fugleunge i hånden.


Storkjove.
Statistikken fortæller at omkring 80% af befolkningen er kristne og omkring 10% kommer i frikirker, hvoraf Brødremenigheden er den største. Vi så ikke så mange gå i kirke, men vi oplevede at tro betyder meget for færingerne. Så meget at alle forretninger holder lukket i kirketiden.

Vi besøgte Brødremenigheden i byen Tværø. Her var vi til mindegudstjeneste (nadver). Gudstjenesten foregik på Færøsk, men vi kunne genkende sangen "O store Gud" og efterhånden kunne vi begynde at synge lidt med på de andre sange, sådan med lidt knuder på tungen.
Det betød ikke så meget for os, at vi ikkke forstod så meget af sang og bøn, for vi oplevede at der var en dyb inderlighed og hengivenhed.

Færingerne er åbne og gæstfrie og vi blev inviteret hjem til et ældre ægtepar fra kirken. Da de var ældre mennesker, kunne de fortælle om livet i gamle dage og hvorfor trosllivet på Færøerne betyder så meget for dem.

Hvorfor Dronning Magrethe altild tager Færøerne med i sin nytårs tale forstår vi bedre, nu hvor vi har oplevet øerne og befolkningen.

 

 

 

 

Tjaldur .. Strandskaden er Færøernes nationalfugl.

 Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk