DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Ny generalsekretær i Mission Øst

2021 aug 1

Ny generalsekretær skaber ny energi i Mission Øst

Vi åbner kontor i Syrien og forbliver i Afghanistan, selv om Danmark trækker sig ud til efteråret, fortæller Betina Gollander-Jensen, der er ny generalsekretær i på Mission Øst.

Hun griber stafetten og fortsætter hjælpearbejdet blandt flere hundredtusind mennesker i verdens brændpunkter.

Mission Østs nye generalsekretær Betina Gollander-Jensen fremlagde spændende visioner for den kristne hjælpeorganisation på et årsmøde sidst i maj, hvor der også blev sagt endeligt farvel til den tidligere generalsekretær Kim Hartzner.

- Mission Øst er kendt for at yde nødhjælp og udvikling i verdens krigs- og katastroferamte lande, og det fortsætter vi med til gavn for endnu flere mennesker, fastslår Betina Gollander-Jensen.

Intensiverer hjælpearbejdet

Hun fortalte på årsmødet i Hellerup, at Mission Øst opretter et kontor i Syrien for at følge op på en øget indsats for den syriske befolkning, der er ramt af 10 års borgerkrig.

Organisationen udvider også sit 20-årige engagement i Afghanistan, selv om Danmark og øvrige vestlige allierede trækker den militære støtte ud af landet.

Samtidig fortsætter hjælpearbejdet i Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal og Tadsjikistan ufortrødent. I Nordkorea er arbejdet sat på pause, da landet er lukket ned på grund af Coronapandemien.

Ny energi i organisationen

At en ny generalsekretær nu løber videre med stafetten betyder, at der også kommer ny energi i organisationen.

Der er allerede foretaget besparelser og effektiviseringer, der sikrer et øget overskud i 2021. Betina Gollander-Jensen står også i spidsen for en ny strategi, hvor alle bliver hørt - både de 210 medarbejdere, de 20 partnerorganisationer og repræsentanter for modtagere af hjælpen i de ni programlande. Samtidig står Mission Østs identitet som trosbaseret organisation uændret, bekendtgjorde generalsekretæren på årsmødet den 30. maj 2021.

- Vi er ikke blot værdier i aktion – vi er kristen tro i aktion! Vi er inspireret af Jesu liv til at tjene andre baseret på behov – uanset deres tro, race eller nationalitet. Vi prioriterer de svageste og mest fattige blandt os. Vi har en vision om menneskets værdighed og om at tage vare på Guds skaberværk, sagde hun.

Ny erfaring og ekspertise

Mission Øst kan i år fejre 30-års jubilæum. Organisationen begyndte i René Hartzners garage i Birkerød i november 1991 kort efter Sovjetunionens sammenbrud. René Hartzner var generalsekretær frem til 1999, hvor posten blev overtaget af hans søn Kim Hartzner frem til 2020.

Betina Gollander-Jensen blev ansat som ny generalsekretær 1. januar 2021. Skiftet betyder, at Mission Øst skifter gear fra familiedrevet startup til en organisation på flere ben. Betina Gollander-Jensen kommer fra en stilling som international chef i Caritas Danmark og bidrager med ekspertise fra sin kandidat i udviklingsstudier og mange års erfaring i udviklingsarbejde i Syd- og Østafrika, hvor hun har været udsendt af både Danida og FN.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk