DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Hans Fhær Larsen

Netpræst

Hans Fhær Larsen, Netpræst, formand netkirken
Græsted Frikirke

Mail: hans.fhaer@gmail.com

 

Du er skabt til Kærlighed

1 okt. 2011

Jeg deler en ooplevelse min Kone Bodil har delt i Netværksbladet. Det er en beretning, der på sådan en dejlig måde illustrerer hvordan Gud vores Far ønsker at vise os at vi er skabt til Kærlighed...
I denne artikel vil jeg gerne dele en oplevelse, der forandrede mig radikalt, og gav mig et nyt billede og erfaring af Gud som min Far. For nogle år siden var min mand og jeg i Canada BC. De første par dage, var vi i Vancouver hvorfra vi senere kørte til Kelowna for at være med på en Father heart konference. Vi var spændte, havde store forventninger og glædede os meget.

Som dagene gik, fik jeg en stærkere og stærkere fornemmelse, der gjorde mig utilpas og ked af det. Jeg følte ikke jeg havde ret til at være der, vi var inviteret, meldt til konferencen, havde betalt men alligevel havde jeg en oplevelse af ikke at måtte være der. Som dagene gik, fandt jeg ud af, at det havde været meget lettere for mig, hvis jeg havde haft en opgave så jeg ved ”at gøre” kunne få anerkendelse, accept og ret til at være der. Her sad jeg og skulle bare nyde fællesskabet og kunne ikke…

I en af pauserne kørte vi til vores Motel for at slappe af og - komme lidt væk.. Jeg satte mig i sofaen, træt og ked af det. - Frustreret sagde jeg til Gud: ”hvorfor har jeg det sådan? Jeg ved du har givet os denne tur og at vi skal nyde det du har for os her.. Inden jeg fik sagt mere viste Gud mig dette levende billede..

Jeg var i min Fars hus, men jeg var en tjener. Jeg stod henne ved døren med et tjener viskestykke over armen, jeg var klar til at tjene min GUD og gøre det han bad mig om. Jeg husker at jeg havde al min opmærksomhed på ham, på det mindste vink fra Ham, var jeg der og tjente Ham. Jeg ville gøre det hurtigt og med det samme. Jeg ville gøre ham glad og tilfreds. Jeg husker, at der var en usikkerhed i mig om jeg ville blive brugt nok, for det gav mig identitet at have en opgave i Hans hus.

Jeg var en tjener i Hans Hus. Mens dette billede tegnede sig for mig, hørte jeg Hans kærlige stemme kalde på mig ”Bodil”. Det var ikke en herre (hersker) stemme, men kærlig stemme fra en elskende FAR.

Der var ikke en opgave, der skulle gøres, det var mig han kaldte på. Da han sagde mit navn skete der noget i mit hjerte. Jeg glemte at være tjener, jeg løb ind i stuen hvor han sad i en stor stol. Jeg sprang op i hans arme, jeg kastede mig om halsen på Ham. Jeg var hjemme hos ham, jeg var der hvor jeg skulle være, i hans arme og tæt på hans hjerte. Min opgave var at være tæt på min far..

Med det samme mindede Helligånden mig om at læse fra Salme 40, Jeg havde lige den morgen købt den engelske oversættelse af bibelen ” the message”, oversat af Eugene H. Peterson. Jeg tog den og læste. Det var som Gud talte lige ind i mit trætte tjener hjerte og gav mig et hjertelig velkommen hjem! Jeg har valgt at skrive Salme 40 fra ”The message” for at understrege hvad der skete i mit liv.

Salme 40: v. 6
Doing something for you, bringing
something to you-
That’s not what you’re after.
Being religious acting pious-
That’s not what you are asking for.
You’ve opened my ears so I can listen.

So I answered “ I’m coming”
I read in your letter what you wrote about me,
And I‘m coming to the party you’re throwing for me”
That’s when God’s word entered my life
became part of my very being


På dansk står der i Salme 40 v 7-9: At
gøre din vilje er min lyst, o gud, for dine
love er skrevet på mit hjerte..


Jeg var slet ikke klar over at jeg havde sådant et tjener-hjerte overfor Gud min far, at jeg så mig selv mere som tjener end som datter. Jeg troede at alt var ok, indtil han afdækkede mit hjerte og viste mig hvad der var mine motiver for at tilhøre Ham.

Fra det øjeblik vidste jeg dybt i mit hjerte, at jeg var hans datter og at jeg ikke skulle være tjener for ham mere, men være datter hjemme hos Far i hans Hus. Hvad der også blev nyt for mig var. Jeg fik en identitet i Ham, som den jeg er, og ikke for det jeg gør. Fra slave til søn/ datter.

Når Du ved hvem Du er, kan du hvile og slappe af, for du ved, at din far nok skal kalde og lade Hans vilje, blive din vilje. Når to har samme vilje, da er det ingen sag, at gå i samme retning. Det er vidunderligt at leve og kende min Far og høre hans stemme og gøre ”vores” vilje.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk