DAGENS ORD: ”Han friede os ud af mørkets magt og flyttede os over i sin elskede søns rige; v14 i ham har vi forløsningen, syndernes forladelse.” Kolossenserne 1:13

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Claus Mester-Christensen

Netpræst

Claus Mester-Christensen, Præst

Mail: mesters@gmail.com

 

Gaver der ikke kan købes for penge

16 jun. 2013

Magikeren Simon var kendt for sin imponerende magi i hele Samaria. Han var en af datidens kendte og folk var så optaget af ham og hans evner og kaldt ham ”Guds store kraft”. Filip, som var en af tidens kendte prædikanter kom til Samaria hvor han prædikede om Jesus, udførte mirakler og helbredelser. Og når folk kom til tro døbte han dem. Blandt dem der kom til tro og blev døbt var også magikeren Simon. Senere kom disciplene Peter og Johannes til Samaria og lagde hænderne på folk så de fik Helligånden. Da Simon så det bad han dem om at måtte få lov til at købe de samme evner. Da Peter fik det tilbud afslog han det ved at sige: ”Gid dine penge må gå til grunde – og du selv med – siden du kan få den tanke at Guds gave kan købes for penge.” (Apostlenes Gerninger 8:1-25)

Simon oplevede noget som i hans verden var et nyt og spændende produkt i en bedre og mere overbevisende kvalitet og med kun positive bivirkninger – noget som ville gøre sig rigtig godt i hans portefølje af trick og kunster og han gjorde kun hvad der plejer at virke – tilbyder at købe. Hvilken kraft han ville kunne få og blive endnu mere kendt.

Der var bare den udfordring at Guds gave ikke kan købes for penge. Det gælder alle Guds gaver. Frelsen, den største af alle gaver kostede liv – Jesu liv: Den gave er allerede betalt og modtages som alle andre gaver i tro. Paulus skriver: ”Syndens løn er døden, men Guds nådegave er evigt liv i Kristus Jesus vor Herre” (Romerbrevet 6:23).

Tidligere havde Peter sagt at den der tror og bliver døbt skal få Helligånden som gave (Apostlenes Gerninger 2:38). Det betyder ikke at Helligånden bare var sådan en tillægsgave, som vi nogle gange kender fra ugens portion af tilbudsaviser. A la ”køb en fladskærm og få en mini-tablet med i købet”. Nej Helligånden er en gave som er tilgængelig og naturlig følge af omvendelse og dåb. Men en gave som skal tages imod og ikke kan købes for penge og heller ikke kan arbejdes af.

”Kom og køb uden penge” står der i Esajas 55:1. Det er næsten provokerende, men alligevel sandt – når det handler om Guds gaver er det nøjagtig det der sker. Gaverne har ikke været gratis, men de er betalt dyrt og ligger nu tilgængelig for enhver som vil tage imod i tro og er altså nu gratis for dig, samtidig med at de koster dig et liv i efterfølgelse af Jesus.

Må Gud velsigne dig og velkommen til at tage imod de ubetalelige gratis gaver.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk