DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Kære læsere

1 nov. 2013

Kære læsere,
I august måned i år blev min mor syg en onsdag morgen og døde om aftenen. Om mandagen havde hun og jeg badet i Kattegat ved vores sommerhuse og spist aftensmad sammen, inden vi kørte hjem. Vi snakkede om mange ting i bilen, blandt andet om efteråret, der lå foran os, og min 84-årige mor sagde, ”Jeg vil så gerne være de steder, hvor Gud kan bruge mig til at række ud til mennesker…”

Det at pege på Jesus var et af hendes sidste store ønsker, inden hun døde to dage efter.
Midt i tristheden over at sige farvel, så var der også en stor glæde ved at vide, at mor nu er i Guds himmel sammen med vores far, som hun har savnet rigtig meget de sidste to år.
Kan jeg forklare dig, kære læser, hvor Guds himmel er? Hvordan vi mødes igen? Hvordan vi kan kende hinanden ? Og hvorhenne det mon er?

Nej, det kan jeg sandelig ikke forklare, selv om jeg er en veluddannet præst og et menneske med stor erfaring… Men jeg kan tro Guds løfter – og det gør jeg! Bla det løfte, som Jesus på korset gav til en af dem, der blev korsfæstet sammen med ham – Jesus sagde: ”I dag skal du være med mig i Paradis!”
Guds stærke løfter om et lys, der skinner i mørket, om et håb, der er større end al håbløshed, og om et liv, der er stærkere end døden – det tror jeg på – også selv om jeg ikke kan forklare det! Men jeg vil takke Gud for hans løfter…
Som præst var det mig, der begravede min mor – og et par dage inden fandt jeg følgende dejlige historie på nettet, som jeg læste i kirken – det bragte smil og glæde – og det er så dejligt, at vi i tillid til opstandelsen og til gensyn hos Jesus kan smile også over for døden.
Jeg håber, at også du vil smile af denne lille beretning…

”I en mors livmoder var der to babyer.
Den ene sagde til den anden, ”Tror du på et liv efter fødselen?”
Den anden sagde, ”Ja, selvfølgelig. Der må da være et eller andet efter fødselen. Måske er vi her for at forberede os selv til det, der vil komme…”

”Vrøvl” sagde den første, Der er da ikke noget liv efter fødslen? Hvad slags liv skulle det være?”
”Ja, det ved jeg ikke, men der vil være mere lys end her. Måske vil vi gå på vores ben og spise med vores munde..”
Den første sagde, ”Det er en helt tåbelig tanke. At gå er jo fuldstændig umuligt… Og at spise med vores mund? Latterligt. Navlestrengen giver os al den ernæring, vi har brug for. Et liv efter fødslen er helt udelukket. Navlestrengen er i øvrigt alt for kort…”

”Ja, men jeg tror altså, der er noget, og måske er det fuldstændig anderledes end det er her”, svarede den anden …
”Prøv nu at høre” sagde den første, ”der er aldrig kommet nogen tilbage derfra. Fødslen er afslutningen på livet, og efter fødslen er der bare intet andet end mørke, og spekulation over det fører os ingen steder hen…

”Arh.. Jeg ved ikke rigtig” sagde den anden, ”fx er jeg helt sikker på, at vi vil se mor, og at hun vil tage sig af os…”
”Mor? ” sagde den første, ”Tror du på mor? Hvor er hun måske nu?”
”Hun er alle vegne rundt om os. Det er i hende, at vi lever. Uden hende ville der slet ikke være denne her verden…”
”Hm” sagde den første, ”Jeg kan ikke se hende nogen steder, så det er kun ganske logisk, at hun ikke eksisterer…”
Til det svarede den anden, ”Nogle gange, når man er helt stille, så kan man høre hende, man kan erfare og opfatte hende… Jeg tror på, at der er en virkelighed efter fødslen, og at vi er her for at forberede os selv på den virkelighed…”

Jeg synes, det er en helt vidunderlig historie, der med stor humor åbner for at tale om livet efter døden…
Så stærkt , at det kristne evangelium fortæller, at når døden sætter punktum, når alt det svære og uforklarlige griber ind i vores liv, der er der en Gud, der stærkt og vedholdende forkynder om håb, om ny begyndelse og om liv og gensyn i Guds kærlighed.

Må Gud velsigne dig.
Signe Voldby, præst i Græse
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk