DAGENS ORD: ”Han friede os ud af mørkets magt og flyttede os over i sin elskede søns rige; v14 i ham har vi forløsningen, syndernes forladelse.” Kolossenserne 1:13

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Claus Mester-Christensen

Netpræst

Claus Mester-Christensen, Præst

Mail: mesters@gmail.com

 

Kan du mere end dit Fadervor?

16 jan. 2015

Måske kender du udtrykket: ”at kunne mere end sit fadervor”. Jeg skal ikke komme nærmere ind på hvad udtrykket betyder, men blot konstatere at jeg mest bruger mine kræfter på at mig selv og andre til at blot lære fadervor. Eller måske snarere bruge Fadervor som en god skabelon for bøn og refleksion. Med det i tanke kom jeg til at tænke på hvad jeg egentlig selv nogle gange mener når jeg beder mit Fadervor. Det går nogenlunde sådan her:

Vor (curling)Fader, du som er over det hele. Der hvor jeg har mest brug for det. Du fjerner alle forhindringer af vejen, betaler mine regninger og sørger for at jeg har det så godt og fornøjeligt som muligt. Du lader ingen ting stoppe mig og forhindre mig og du bliver aldrig træt af mig, jeg har jo heldigvis fortjent det for jeg er dit barn.

Helliget blive dit navn. Jeg har det godt nok lidt svært med den sætning, for jeg ved ikke helt hvad det betyder. Men vel noget i stil med at jeg må huske dig og respektere dig. Jeg håber ikke du er nærtagende og pludselig forlanger at jeg skal sørge for at andre respekterer og ærer dit navn. Det er helt fint for mig at du har en ophøjet plads i mit liv, men lad os lige holde det lit privat. Nu er det jo mit Fadervor det drejer sig om.

Komme mit rige og ske min vilje på jorden således også i himlen. Gud jeg ved det godt hvis du nu har en høj prioritet i mit liv så er min vilje vel nærmest det samme som din. Jeg håber at mine prioriteringer er nogenlunde i orden og at du vil hjælpe mig til at gøre det der er rigtigst og bedst for mig. Hvis jeg nu får det som jeg har tænkt mig mig, så bliver det hele meget lettere og jeg får det så meget bedre.

Giv mig i dag mit daglige grovbrød. Tjah skal jeg virkelig bede om det. Det må vel mere være de daglige fornødenheder; Alt hvad jeg lige kan komme i tanke om at ønske mig. Jeg ønsker mig forresten en ny bil, ligesom jeg vist også gjorde i går. Nå tilbage til starten; kan du ikke bare sørge for at jeg atid har det jeg har brug for og lyst til.

Tilgiv mig, hvis jeg rent teoretisk skulle skylde nogen noget og på nogen måde have gjort noget forkert. Det er nok ikke så sandsynligt for du har nok gjort skaden god igen for mig. Det vil dog være fint hvis du kan hjælpe mig med at komme med nogle gode (bort)forklaringer, hvis det skulle blive nødvendigt alligevel. Og forresten så er der jo heller ikke nogen der skylder mig noget. Det er glemt og eksisterer ikke. Nå jo forresten -der er da lige...

Led mig ikke ind i ubehagelige fristelser, men giv mig gerne nogle af de gode. Jeg vil selvfølgelig ikke falde for fristelserne, men de er jo også lidt rare. Men fri mig fra de onde ting, alt det som gør ondt og skader mig. Det vil jeg ikke have.

Så nærmer slutningen sig – det er ikke altid jeg når så langt, men i dagens aledning vil jeg proklamere at dit er Riget, magten og æren i evighed! Amen. Igen ved jeg ikke helt hvad det betyder, men det lyder rigtig godt og så er det da en smuk måde at slutte bønnen på.


...måske skulle jeg bare lære mit Fadervor!

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk