DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Claus Mester-Christensen

Netpræst

Claus Mester-Christensen, Præst

Mail: mesters@gmail.com

 

Han gør alting nyt!

16 feb. 2016

Det er ikke sikkert at du ligefrem er enig i at forandring fryder. Måske hører du til det flertal af befolkningen der i virkeligheden ikke bryder sig om forandring og helst ser at alt er som det plejer at være. Alligevel er der nogen gange behov for forandring og fornyelse.

På Bibelens sidste blade kan man læse Jesus citeret for at sige ”Se, jeg gør alting nyt”. Det er egentlig en interessant sætning som du kan gøre til din egen. Det er Ham – Himlens og jordens skaber der siger at han gør alting nyt. Det er altså ikke dig der skal finde på fornyelse og forandring, men det er både Hans initiativ og ansvar. Hvis du kigger på skaberværker, ser du en uovertruffen kreativitet og man må i sandhed sige at mennesket er 'underfuldt' skabt. Både ånd, sjæl og legeme er skabt af Gud og det er Ham der vælger at gøre alting nyt. Hvis du virkelig trænger til fornyelse, så kan du slappe af og lade Ham gøre alting nyt i dit liv. Hvis du derimod ikke er meget for forandringerne, så kan du alligevel hvile i trygheden i hvem det er der gør alting nyt.

Han er ikke tilbageholdende. Han gør alle ting nyt. Der er ikke den ting han lader forblive som det er. Han har fat i alle dele. Det er en stadig og livslang process, hvor han arbejder på alle områder af dit liv. Det starter med det nye liv. Til en af de skriftkloge Nikodemus sagde Jesus: ”Du må fødes på ny” - og det gælder faktisk alle mennesker – Ingen kan se Guds rige, hvis han ikke bliver født på ny. Her er der ikke tale om at der findes nogen smutveje ind i Guds rige. Du kan ikke tage dig sammen og være et god menneske og ad den vej komme ind i Guds rige – du må fødes på ny. Paulus skriver at ”hvis nogen er i Kristus er han en ny skabning, det gamle er forbi, noget nyt er blevet til.” Velkommen til dit nye åndelige liv, som Han har taget initiativet til og gjort muligt. Alt du skal gøre er at tage imod i tro.

Du har mulighed for at tage Jesus med i alle ting og dermed være med til at gøre alting nyt. Tag ham med ind i dine følte behov og lad Ham gøre alting nyt. Jeg kalder det Jesus-faktoren. Det er Ham som ændrer alting.

Jesus siger ”Se” - læg mærke til det. Læg mærke til at noget nyt spirer frem. Der er noget nyt på vej. Det er en god anledning for dig der læser disse linjer. Læg dit liv og din situation i Hans arme og se at Han gør alting nyt!


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk