DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Hans Fhær Larsen

Netpræst

Hans Fhær Larsen, Netpræst, formand netkirken
Græsted Frikirke

Mail: hans.fhaer@gmail.com

 

Sandt eller falskt

16 mar. 2006

Sandt eller falskt, rigtigt eller forkert, ægte eller uægte. Det er nogle af de vurderinger vi står over for hver eneste dag. Vi er opdraget til at tage stilling, og det er nødvendigt hvis vi ikke skal blive tages ved næsen.

Jeg plejer at sige, at Der er ikke noget der kan dræbe en god diskussion som facts. Det er bare sådan, at det ikke altid er, at facts er tilgængelige. Og er de der kan man jo også bare betvivle dem, så køre diskussionen alligevel.

Jeg har flere venner der er enæggede tvillinger, hvor det er totalt umuligt at se forskel. Selv om de ser ens ud, er de ikke den samme person. De er forskellige, lever hvert deres liv med hver deres familie og børn. Udefra er de den samme. Kun når man lærer dem rigtig godt at kende, begynder forskellene at dukke op. Deres koner og børn kan ikke forstå at jeg ikke kan kende forskel. De griner ad mig og synes det er mærkeligt at jeg ikke kan kende forskel.

Det er sådan, at vi gerne vil ligne nogle vi ser op til. Som børn klæder vi os ud, selv som voksne betyder moden meget. Og nogle gør det endnu mere bevidst. Elvis som er død for mange år siden har mange gengangere selv i dag.

Nu, så til det jeg gerne vil hen til med alle disse sammenligninger, nemlig sammenhængene i det store spørgsmål om Gud og Satan. Det kan give lange og mange diskussioner om de findes eller ej, for mig er det et facts at de lever i bedste velgående, så den del af diskussionen stopper her. Men spørgsmålet om, at kende forskel på dem er et spørgsmål jeg gerne vil gå lidt videre med.

Det er sådan at Gud skabte verden med en god hensigt, en ideel verden med kærlighed, fred, harmoni og så videre. Der skete bare lige det, at Satan, der dengang var en højtstående engel ville overtage Guds plads, og blev smidt ud af himmelen. Han lå så på lur for at ødelægge Guds skaberværk, og det var lige ved at lykkes. Han fik synden med alt hvad dertil hører spredt ud over og i skaberværket. Og har nu klædt sig ud som Gud og render rundt og ødelægger i Guds navn. Hvordan kan der være en Gud når han tillader så meget ondt? Hvordan kan der være en Gud når ikke engang de kristne kan enes? Hvorfor griber Gud ikke ind? osv.

Han siger det selv på denne måde i Mattæus 13

24Et andet af de billeder, som Jesus brugte, lyder således: »Med Himmeriget er det som med en landmand, der såede hvede i sin mark.
25Men en nat, da folkene lå og sov, kom hans fjende og såede ukrudt mellem hveden. Derefter forsvandt han.
26Da hveden begyndte at spire, kom også ukrudtet til syne.
27Landmandens medhjælpere kom løbende: 'Du såede jo ren hvede i din mark,' sagde de, 'men nu er den fuld af ukrudt! Hvordan kan det gå til?'
28'Det er min fjende, der har gjort det,' svarede han. 'Skal vi rive ukrudtet op?' spurgte de så.
29'Nej,' sagde han, 'så river I bare hveden med op.
30Lad begge dele gro side om side indtil høsten. Så vil jeg give høstfolkene besked om at skille ukrudtet fra, så det kan blive brændt, og vi kan bringe den gode hvede i lade.'«

Når vi er kommet dertil, og har opdaget at der er to spillere på banen, der udefra kan ligne hinanden til forveksling, gælder det om at lære den ægte at kende. Det gøres ved at lærer hans stemme at kende, og holde sig tæt til ham som en søn til sin Far.

Hvis du starter herfra. Hvor du forestiller dig at det jeg har skrevet indtil nu er facts, og ser dig omkring på verdensbilledet med de briller. Så er der mulighed for et helt nyt billede med, et meget mere farverigt og nuanceret billede. En masse puslebrikker som vi normalt og især videnskaben har lagt til side som eksisterende og ikke passende, vil pludselig falde på plads.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk