DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Kirkelige organisationer åbner nødherberger for hjemløse i kulden.

7 feb. 2012

Kirkelige organisationer åbner nødherberger for hjemløse i kulden.
Det er koldt herude,
ravne skrige, ugler tude,
søge føde, søge læ - synger vi i Steen Steensen Blichers dejlige sang ”Det er hvidt herude fra 1838. Og det ER virkelig koldt udenfor i disse dage. Mange fugle går til i kulden, hvor de også har svært ved at finde føde. Heldigvis er der betænksomme mennesker, der tænker på fuglene og det redder mange fugles liv.

Men det er ikke kun koldt for fuglene. Der er også mennesker, der fryser – også selv om de klæder sig varmt på, men de fleste af dem kan søge ind i en varm stue derhjemme og lave sig en kop varm kaffe eller chokolade eller andet godt. Men det er ikke alle, der kan det. Vi har mange hjemløse i Danmark, etniske danskere og folk, der er kommet til os udefra. De har ikke noget sted at søge ly – og dog. Rundt omkring findes herberger, hvor de kan komme ind og få varmen, få et varmt måltid mad og en seng for en nat eller to. Men mange af disse herberger, der er støttet af det offentlige, er lukkede for udlændinge. Ikke fordi herberget ønsket det, nej de er tvunget til det, fordi de mister støtten, hvis de tager ikke-danskere ind. Nogle er bange for, at vi skal blive oversvømmet af østeuropæere, hvis de kan komme ind på disse herberger. Sikke et menenskesyn.

Men der er lys i mørket. Der er kirker og kristne organisationer, der ikke ser på nationaliteten, men ser mennesket i nød – og hjælper.

For kort tid siden åbnede Blå Kors i samarbejde med Kristuskirken et nødherbege i Kristuskirken, Baggesensgade 7, 2200 København N. Her kan hjemløse i de næste 3 måneder få sig en varm seng – og ALLE er velkomne – også dem uden CPR nummer. Der er rigtigt gode soveforhold, man kan få sin ”egen” faste soveplads, der er the og kaffe, morgenmad og varmt tøj til fri afbenyttelse. Der er også aftensmad. Nødherberget åbner kl. 21 hver dag.

Det ER da en god nyhed og giv gerne nyheden videre til en hjemløs.

Og så kan du få mulighed for at hjælpe til, for stedet kører først og fremmest ved hjælp af frivillige. Har du lyst til at hjælpe til, så henvend dig endelig i Kristuskirken.
Nødherberget i Kristuskirken har fået en aflægger, idet Blå Kors i denne uge åbner et nyt nødherberge i Silkeborg, her i samarbejde med kommunen.

I Netkirken glæder vi os over, at der er kristne, der lytter til næstekærlighedsbudet og ser nøden hos de hjemløse – og gør noget ved det.

Der findes andre steder for hjemløse og kender du til dem, så skriv gerne – hurtigt - til Netkirken og fortæl det, så bringer vi det videre til læserne af Netkirken. Budskabet skal hurtigt ud – inden vi får budskabet om, at en hjemløs er død på gaden.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst