DAGENS ORD: ”Men alligevel er det ikke jer, der skal kæmpe; I skal blot stille jer op og blive stående, så vil I se Herren frelse jer, Juda og Jerusalem. Vær ikke bange, og lad jer ikke skræmme! Ryk ud imod dem i morgen, Herren vil være med jer.” 2. Krønike 20:17

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lyset og livet

11 jun. 2016

Sollys og varme. Glæden får et hak opad midt i de lyse nætters tid, hvor solen skinner, himlen er blå og dagene er lyse og lange. Det er som om Gud kaster lidt af sin glans på os midt i sommerens intense lys, og i al den overflod sommeren genererer for øjnene af os. Og ja, måske er det sådan, det er?

Vi glemmer måske at påskynde meget af alt det gode vi oplever og tager mangt og meget for givet? Et er sikkert, holder vi fast i glæden og lader vi os fylde op af lyset, så gør dét noget godt ved os. Lyset hjælper os med at leve retvendt og forstå livet bedre.

En af Guds egenskaber er, at han er lys. Og en af konsekvenserne af at tro på Gud er, at vi kaldes til at vandre i lyset. I 1. Johannesbrev står der: ”Gud er lys, og der er intet mørke i ham. Hvis vi siger, at vi har fællesskab med ham, men vandrer i mørket, lyver vi og gør ikke sandheden. Men hvis vi vandrer i lyset, ligesom han er i lyset, har vi fællesskab med hinanden, og Jesu, hans søns, blod renser os for al synd.”

Under overskriften: ”Gud er lys, og der er intet mørke i ham.” skrev Lisbeth Smedegaard Andersen for ikke så længe siden en tankevækkende refleksion:
”I dag er det, som om vi er bedre til at finde beviser på Guds fravær end til at lægge mærke til tegnene på hans nærvær. Det første er måske også nemmere. Han er ikke, hvor mennesker hader hinanden. Eller hvor vi begærligt udnytter hinanden. Og når mennesker, der har levet fredeligt side om side i årtier, begynder at slå hinanden ihjel - måske endda ud fra en religiøs overbevisning - så ved vi også, at her er Gud ikke, for her overtrædes Jesu bud om, at ”Den, der elsker Gud, skal også elske sin broder.”

Hvor er han så? Han er, hvor hans bud opfyldes. En rabbiner spurgte engang sine elever om, hvornår natten bliver til dag. ”Når det første lys farver horisonten”, foreslog den ene. ”Når den sidste stjerne er falmet”, sagde den næste. ”Nej”, svarede rabbineren. ”Dagen oprinder, når lyset er så klart, at du kan skelne din fjendes ansigt og se, at han er din broder.”

Eller sagt på en anden måde: ”Den, der siger, at han er i lyset, men hader sin broder, er stadig i mørket. Den, der elsker sin broder, bliver i lyset, og i ham er der intet, som bringer til fald.”

I lyset bliver vi til dem, vi er og kan bede: Skænk os din Helligånds nåde og glæde, og led vore fødder ind på fredens og frelsens vej. Gud er livets opretholder og vores barmhjertige Abba – far! Er vi utro, forbliver han dog tro, for fornægte sig selv kan han ikke!

Som sommersolen kalder liv og glæde frem i vore liv, så meget mere vil Livets Gud lade alt godt nå os, når vi lader hans lys skinne på os.

God sommer!


 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk