DAGENS ORD: ”Dette siger Herren, som løskøber dig, Israels Hellige: Jeg er Herren din Gud, som lærer dig, hvad der gavner, som fører dig ad vejen, du skal vandre.” Esajas 48:17

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Måske vil et af versene være det, du har brug for – lige netop i dag!

16 sep. 2024

Hey læser,
Jeg er lige begyndt at undervise nye konfirmander. De sidder med kirkens gave: en ny bibel foran sig og skal lære en masse af de smukke løfter fra Bibelen, som lyser ind i vores liv med fred og håb.
Du får også lige et par stykker i denne prædiken… Måske vil et af versene være det, du har brug for – lige netop i dag!

Men først er par spørgsmål om smukke sætninger!
Hvem sagde: ”Spørg ikke , ”Hvad kan mit land gøre for mig – spørg hellere, ”Hvad kan du gøre for dit land!” (Svar: John F Kennedy)

Hvem sagde: ”Bag ethvert fejltrin findes et menneske, der stadig er værd at elske…”??
Svar: Det blev sagt af Louise Adrian, der har arbejdet med landets sværeste hard core fanger… Hun har stiftet Fangekoret, der har optrådt i mange kirker, og der synges både sange, der er digtet af fangerne, og samtidig er der altid sange , der peger på Guds trofasthed, tilgivelse og nåde… Louise er for nylig begravet, og hun havde valgt , at der i kirken sammen med Fangekoret bla skulle synges: Oh , happy day – med stor tillid til Guds kærlighed…

Næste spørgsmål:
Hvem sagde/Hvor står: ”Herren Jesu nåde være med jer alle?
Svar: Det har en af Jesus´ venner: Johannes skrevet i den bog, der hedder Johanneses Åbenbaring… Og det er nemt at finde for mine nye konfirmander – og for dig!! - når man husker, at det er sidste vers i hele bibelen!

Nu er der et sidste spørgsmål:
Hvem har sagt/skrevet:: Så bliver da tro, håb og kærlighed disse tre, og størst af dem er kærligheden…
Svar: Det har Paulus skrevet i et brev til menigheden i Korinth – som en vidunderlig hilsen til en af de nye kristne kirker og menigheder! Jeg læste det sammen med mine nye konfirmander som det første, de skulle finde og slå op i Bibelen . Jeg sagde, at hvis nogen kunne huske det næste gang, så var der en slikpose som præmie!! Og en af pigerne havde styr på det! – og hun huskede også, at det står i 1.Korinterbrev kap. 13, vers 13 – så hun fik sin præmie!!

Og her er lige lidt til dig om de tre ord!!

OM TRO: Min søster og et par andre, der arbejdede i Vesterbro Ungdomsgård, havde inviteret Gurli Vibe Jensen (tidligere missionær og præst i Helligåndskirken på Strøget). Hun fortalte varmt og levende om tro og tillid til Gud gennem et langt liv, og selvfølgelig var der bagefter mulighed for kommentarer og spørgsmål. En dreng sagde, ”Det er jo vildt spændende , alt det du fortæller, mit problem er bare, at jeg ikke rigtig ved, om jeg tror på Gud…” Og Gurli svarede, Jeg forstår dig godt, og hvis det alt sammen handlede om vores tro, så kom vi nok ikke så langt… Men du skal huske en ting, og det er, at Gud altid tror på dig…”

OM HÅB: Kære læser, jeg vil opmuntre dig til at bede i dag – med tak for det, du er glad for og bøn om, at Gud må være din styrke midt i det, der er svært. Hvis du ikke ved, hvordan du ber, kan du måske sige: ”Kære Gud, jeg håber, du findes, og jeg håber, du lytter til mig, og jeg håber også, at du vil være hos mig og hjælpe mig med det, jeg fortæller dig nu…” Der står et sted i Bibelen, at Gud er håbets Gud – det kan han også være for dig!

OM KÆRLIGHED: Vi havde en børneklub i min gamle kirke, der kom ca. 25 skønne unger lørdag formiddag kl. 10 – og vi fortalte dem om bibelen og om bøn, og vi sang sjove kristne sange og legede og fik saft og kage – og bagefter fik ungerne lov til at lege i min store præstegårdshave… Pludselig hørte vi lyden af en rude, der gik itu – en fodbold på afveje!! Alle børnene kom gående med store øjne hen mod os ledere. De pegede på drengen i midten og sagde, ”Signe, det var ham, der gjorde det, han smadrede en rude i din præstegård!” – I kan godt høre, at dét var skrækkeligt, ikke! Men drengen havde lyttet til alt det, vi havde fortalt - og inden jeg nåede at sige noget som helst, så slog drengen armene ud og sagde, ”Signe, Gud elsker mig alligevel!!”

Må Gud velsigne dig, kære læser – og jeg håber, at Guds løfter om tro, håb og kærlighed må være lys og håb for dig i denne smukke september…
Signe Voldby, præst










Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk